30 Kasım 2013 Cumartesi

BASIN MUTFAĞI



YILDIZLI ÖĞRENCİLER "BASIN MUTFAĞI"NDA!
 
Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Haber, 27 Kasım 2013 Çarşamba günü Doğuş Yayın Grubu'nda bir etkinlik düzenledi. Öğrencilerin başvuru ile katılım sağladığı etkinlikte katılımcılar çok memnun kalırken, kontenjan sınırlaması sebebiyle etkinlikte yer alamayanları bir sonraki "Basın Mutfağı"na davet ediyoruz!  
Doğuş Yayın Grubu'na gerçekleştirilen bu organizasyonla canlı yayınlara girildi, tv programlarının stüdyoları gezildi, röportajlar yapıldı, seslendirme çalışmaları izlendi! Etkinlikten Dikkat Çeken Notlar:
 
Doğuş Yayın Grubu Binası; Amerikalı mimar Eric, ekibi ve Midek Mengü Mimarlık’ın ortak çalışması sonucu yeniden tasarlandı. Mekandan tasarruf edilip kullanışlılık arttırıldı. Binada teknolojik ekipmanların hakimiyeti göze çarpıyor.
Binaya girişte sağ tarafta CNBC-E stüdyosu yer alıyor. Bu stüdyoda bütün çalışanlar bir arada bulunuyor. Ardından gelen Stüdyo 360 kullanışlılığın bariz bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Konuklar ve sunucu stüdyo içerisinde farklı konsept uygulanacak şekilde döndürülebiliyor. Stüdyoda LED ışık ve touchscreenler kullanılıyor. Aynı zamanda seslerin karışmaması için sağır mikrofonlar kullanılıyor. 

NTV'nin stüdyosuna geçtiğimizde 7/24 canlı bir ortamla karşılaşıyoruz. 7/24 canlı yayın yapan NTV'nin ekibi çok kalabalık. Vardiya sistemiyle çalışılıyor. Geceleri de kalabalık bir ekip bulunuyor. Bu sırada Irmak Kuzuk'un canlı yayınını da seyretme fırsatı bulduk. Bu stüdyoda da LED ışık ve touchscreenler var ancak bunlardan farklı olarak Spider adı verilen sekiz bölmeli büyük ekranlar yer alıyor. Spider'da canlı görüntüler veriliyor. Aynı zamanda stüdyoda, balkon stüdyo yer alıyor. Konuk sayısının az olduğu, geniş alanlara ihtiyaç duyulmayan programlar burada gerçekleşiyor. Ardından Star stüdyoları, makyaj odaları, kulisleri ve kurgu-montaj odaları gezilip NTV Spor stüdyolarına geçildi. Türk ekibin yaptığı stüdyolar Mimar Eric tarafından büyük beğeni topluyor ve Eric tarafından Amerika'daki mimarlara anlatılıyor. Ardından dergi ve radyolar gezildikten sonra seslendirme bölümüne geçildi. Burada seslendirme örneği izleme şansı yakalayan ekibimiz sonrasında bir stüdyoda Dış Haber Müdürü Fehmi Gürdallı ve Kurumsal İletişim Sorumluları Demet Hanım ve Tuğçe Hanım'la keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
 
Katılan herkes tarafından ilgiyle karşılanan "Basın Mutfağı" geleneksel hale getirilecek bir etkinlik halini alacağa benziyor!



“Yıldız Haber” iletişim:
Twitter: www.twitter.com/haber_ytu
Facebook Hesabı: www.facebook.com/haberytu
Facebook Sayfası: www.facebook.com/yildizinhaberi
E-mail: haberytu@gmail.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder