3 Kasım 2013 Pazar

ERASMUS TANITIM TOPLANTISI




                   

                          2014 – 2015 ERASMUS      BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
       
       Yıldız Teknik Üniversitesi AB Ofisi tarafından yapılan Erasmus bilgilendirme toplantıları 30 Ekim Çarşamba günü Beşiktaş kampüsü Oditoryum’unda, 31 Ekim Perşembe günü ise Davutpaşa Kampüsü Elektrik-Elektronik Fakültesi'nde  gerçekleştirildi. Yıldız Haber ekibi sizler için Erasmus Tanıtım toplantılarındaydı. 
       
       Açılış konuşması, AB Ofisi Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Bayram Ali ERSOY tarafından yapıldı. Ekip yapılanmasından, ders hareketliliğinin içeriğinden ve çeşitli konulardan kısaca bahseden ERSOY’un ardından kürsüye Erasmus Uzmanı Nurdan Yılmaz geçti. Yılmaz, staj hareketliliği, Erasmus’a dahil ülkeler, öğrenim hareketliliği kazanımları üzerinde durdu. Ardından Erasmus’un teknik boyutunu ele aldı. Bu noktada “Ulusal Ajans Uygulama El Kitabı’nı” referans aldıklarını söyledi. Tabiiyet, yani Erasmus öğrencisi olmak için gerekli minimum not ortalamaları, ECTS miktarı ve vatandaşlıklar hakkında bilgi verdi. Ardından Erasmus sürecini anlatan Yılmaz, online başvurudan YDS sonuçlarına kadar her şeyi ayrıntılı bir şekilde anlattı. Başarı şartından bahseden Yılmaz, bölüm koordinatörlerinin görevlerini de söyledikten sonra Hibe Ödemesi konusuna geldi. Gitmeden önce ve gittikten sonraki hibe dağılımını, yol, kalma masraflarını, acil durumlarda hibe durumunu, başarısızlık durumunda neler olacağını anlattı. Konuşmacıların ardından toplantı soru cevap konseptiyle ilerledi. Özellikle soru cevap kısmı yoğun ilgi gördü. Toplantıdan önemli notlar şöyle:
        
       Ön başvurular; 11-29 Kasım 2013 tarihleri arası AB Ofisi web sayfasından KİMO-Merlon otomasyon sistemi (http://www.kimoerasmus.com/yildiz/)  üzerinden gerçekleşecek. Ön başvurunuzu online olarak tamamladığınızda e-postanıza pdf dosyası biçiminde gönderilen başvuru formunun 3 adet çıktısını alıp Bölüm Koordinatörünüze onaylattıktan sonra asıl onay işlemi için 06 Aralık 2013 tarihi mesai bitimine kadar AB Ofisine gitmeniz gerekmektedir. 20 Aralık 2013 tarihinde sınav tarihi ve yerlerinin AB Ofisi web sayfasında ilan edilecek. 29 Aralık 2013 tarihinde de sınav gerçekleşecek. Sınav sonuçları 3 Ocak 2013 tarihinde yine AB Ofisi  web sitesinden duyurulacak. Bundan sonra da not ortalamanızı gösteren çizelgeyi (transcript) bölüm koordinatörünüze teslim edeceksiniz. Lisans öğrencileri için not ortalaması 2.2 - 4.0 , yüksek lisans ve doktora öğrencileri için ise 2.5-4.0 arasında olmalıdır. Diğer bürokratik işlemler Bölüm Koordinatörleri ve AB Ofisi tarafından gerçekleştirilecektir. 
         
        Detaylı bilgi için http://www.eu.yildiz.edu.tr/ab/index.php sitesini ziyaret edebilirsiniz.


        İletişim, soru ve görüşleriniz için “Yıldız Haber” resmi hesapları:

        Twitter:  www.twitter.com/haber_ytu
        Facebook Hesabı:  www.facebook.com/haberytu
        Facebook Sayfası:   www.facebook.com/yildizinhaberi
        E-mail:  haberytu@gmail.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder