28 Ekim 2013 Pazartesi

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI




                                                 BAYRAMLAR  BAYRAMI

        Cumhuriyet Bayramı, tüm ulusu harekete geçiren, tarihle gurur duyulmasını sağlayan en büyük bayramlardan biridir. Her yıl yürüyüşlerle ve geçitlerle coşku içinde kutlanılan 29 Ekim, bir kez daha gelmiş bulunuyor.
             
        Dünya’ya sadece bir kez gelebilecek nitelikte bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk, kurmuş olduğu genç Türk Devleti’nin yapısını 29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyetin temelleri üzerine oturturken, en kısa zamanda bunun gereği olan demokrasiye geçileceğini öngörüyordu. Bir hayli zor olan çok partili rejime geçişi de deneyen Atatürk’ün o zamanki düşünceleri bugün hala bazı batı ülkelerinin elde etmeye çalıştıkları düşüncelerdir. O, söylediklerini bilimsel bir temele oturtmuştur ve ileri görüşlülüğü bütün fikirlerine yansımıştır. Mustafa Kemal, sadece düşünce üretmekle kalmamış, düşüncelerini gerçekleştirerek devletlere tam bağımsızlığın ve  kurtuluşun yolunu da göstermiştir. Kurtuluş Savaşı’nın inanç ve başarısı nasıl Atatürk’ün eseriyse, Cumhuriyet de yine O’nun eseridir.  “Benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti’dir.” Sözü bu kanıyı doğrulamaktadır.
         
        Atatürk tüm bunların yanı sıra sadece cumhuriyete sahip olmanın yeterli olmadığını, ona layık olmanın gerekliliğini vurgulamıştır. Bunun için de gereken yolun eğitimden geçtiğini  gençlere aktarmıştır. Türk geçliği de cumhuriyetin ne zorluklar içinde  kurulduğunu unutmayıp cumhuriyete layık bireyler olmalıdır.
      
       Atatürk’ün cumhuriyetin ilan edildiği gün söylediği bu söz gençlere ve Türkiye’ye inancını gözler önüne sermektedir: ‘Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır.’ ( 29 Ekim 1923 )
        
       Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu olsun !


İletişim, soru ve görüşleriniz için “Yıldız Haber” resmi hesapları: 
Twitter: www.twitter.com/haber_ytu 
Facebook Hesabı: www.facebook.com/haberytu 
Facebook Sayfası: www.facebook.com/yildizinhaberi 
E-mail: haberytu@gmail.com


                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder